Успіху важливий елемент — сорбент!
Весняно-літній період — час активної заготівлі поживних кормів на основі зелених кормових рослин і зернової складової. Цей поживний і цінний вітамінним складом корм забезпечує високою енергією тваринний організм, підвищує молочно-товарну продуктивність. Саме те, що треба і тварині, й тваринникові. Але важливо, щоб корм був іще й здоровим — не ніс загрози тваринному організму через зараження шкідливими мікроорганізмами. Адже, на жаль, практично в 100 % випадків корми для тварин контаміновані мікотоксинами.
Безпека корму — понад усе!
Завдання тваринника — не лише успішно виростити й зібрати кормові культури, а й з урахуванням усіх технологічних і гігієнічних вимог закласти на тривале й надійне зберігання для якісної годівлі тварин у період, коли їх неможливо забезпечити свіжим зеленим кормом.

Здоровий корм — здорова тварина.
Це аксіома годівлі. З ознаками зараження корму так чи інакше стикалися всі. Але як уберегти тварин до появи видимих симптомів отруєння, тобто — запобігти інтоксикації організму? Річ у тім, що зараженим може бути не лише живий організм, а й… умовно живий. Адже в заготовленому кормі теж є свої живі, хоч і не видимі оком мешканці. І добре, якщо це «доброзичливці» корму, тобто корисні бактерії, що сприяють його заквашуванню та консервуванню. А якщо туди проникли мікроби та мікотоксини?! Це таке агресивне угруповання, що здатне за короткий час звести нанівець результат вашої нелегкої багатоденної праці з вирощування й приготування кормів. Навіть завдати значну шкоду: через споживання токсичного корму можуть постраждати ваші тварини або, що найгірше, ви можете понести втрати стада чи поголів’я птиці.

Знати ворога в «обличчя»
Знайомтесь: ворог корму № 1 — мікотоксини
Серед усіх токсичних забруднювачів кормів для тварин і птиці найвищу небезпеку становлять мікотоксини. Це отруйні речовини мікроскопічних грибів, які контамінують корми й спричинюють інтоксикацію організмів сільськогосподарських тварин. Щороку мікотоксикози призводять до величезних збитків у тваринництві та птахівництві внаслідок зниження продуктивності та падежу.
До польових мікотоксинів відносяться Т-2 токсин, дезоксиніваленол, зеараленон і фумонізини. В умовах складських приміщень на зерні та рослинних кормах розвиваються гриби Aspergillus flavus і Aspergillus ochraceus, які продукують афлатоксини й охратоксини.
Увага! Всі мікотоксини стійкі до дії високих і низьких температур, обробки різними реагентами. Сьогодні найефективнішим методом деактивації мікотоксинів у кормах для тварин є застосування сорбентів і кормових добавок, виготовлених на їхній основі.

Помічників теж треба знати в «обличчя»! Знайомтесь: Інсорб СД
Інсорб СД — адсорбент мікотоксинів посиленого складу, особливо рекомендований для використання у кормах для дійних корів і молодняку ВРХ. Це унікальний продукт від компанії «АБМ-ТРЕЙД», розроблений для пригнічення життєдіяльності пліснявих грибів і попередження інтоксикацій у шлунково-кишковому тракті сільськогосподарських тварин і птиці.
Завдяки інноваційній формулі, адсорбуючі та допоміжні компоненти в складі Інсорб СД проявляють максимальну синергічну дію, спрямовану на поглинання та знешкодження таких загальновідомих мікотоксинів, як: афлатоксин, зеараленон, ДОН, фумонізин, Т-2 токсин, охратоксин і низки мікотоксинів, що синтезуються грибами роду Fusarium.
Коли застосовуємо Інсорб?
- якщо в сировині виявлено плісняві гриби;
- за появи клінічних ознак отруєння тварин мікотоксинами;
- якщо в складі кормів є сировина з підвищеним умістом антипоживних речовин.
Переваги Інсорбу:
- легко поєднується з лікарськими засобами та іншими кормовими добавками;
- ефективно працює в широкому діапазоні рH;
- потужна сорбційна ємність — понад 385 од.;
- не викликає дисбактеріозу та не пошкоджує слизової оболонки;
- низька норма введення: сорбуюча поверхня 1 кг Інсорбу дорівнює площі 400 га.
Тварини обирають безпечний корм, а тваринники — Інсорб!